Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums - Restorānu pakalpojumi - Prof. vidējā izglītība pēc vidējās izglītības
Restorānu pakalpojumi
Uzņemšana:Plānota uzņemšana 2024./25. gadā
Ieraksts atjaunots:2024-01-08
Programmas veids | Profesionālā vidējā izglītība pēc vidējās izglītības - 4. LKI (programmas ar kodu 35b) | |
Profesionālā kvalifikācija | Viesmīlis (4. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības | |
Izglītības dokuments | Diploms par profesionālo vidējo izglītību; | |
Licence / akreditācija | Vairāk par licencēšanu/akreditāciju lasīt šeit | |
Programmas kods | 35b811041 | |
  | ||
Ilgums | 1,5 gadi | |
Izglītības ieguves forma | Klātiene | |
Mācību valoda | latviešu (LV) | |
Mācību/studiju maksa | Valsts budžets | |
Grants | Audzēkņi saņem valsts stipendiju | |
  | ||
Programmas apraksts | Viesmīlis apkalpo viesus, ievērojot to vēlmes un apkalpošanas procesus un nodrošinot uzņēmuma mērķu sasniegšanu. Apkalpojot viesus, viesmīlis lieto profesionālās prasmes viesu sagaidīšanā, komunikācijā, galda klāšanā, ēdienu un dzērienu piedāvāšanā, pārdošanā, pasniegšanā, norēķinu veikšanā. Viesmīlis ir atbildīgs par sniegto pakalpojumu kvalitāti. viesmīļa pakalpojumus. Viesmīlis ir sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā nodarbināts speciālists, kas var darboties nozares speciālistu vadībā vai būt pašnodarbināta persona, vai veikt individuālo komercdarbību. Profesionālās darbības veikšanai nepieciešamās profesionālās kompetences: Spēja sagaidīt viesus, izprast to vēlmes un nodrošināt to izpildi saskaņā ar uzņēmuma standartiem. Spēja pieņemt un noformēt pasūtījumu, nodot to izpildei virtuves un bāra personālam. Spēja klāt galdus ikdienas ēdienreizēs, banketos un svinībās, izmantot galda klāšanas un dekorēšanas inventāru atbilstoši ēdienkartei, dzērienu kartei, pasākuma veidam un viesu vēlmēm. Spēja pasniegt ēdienus un dzērienus, ievērojot viesu apkalpošanas standartus. Spēja pārzināt, ieteikt un piedāvāt vīnus saskaņā ar vīnu karti un ēdienkarti. Spēja veikt un uzraudzīt viesu apkalpošanas procesu, sekojot līdzi viesu apmierinātībai un labsajūtai. Spēja risināt viesu apkalpošanas laikā radušās problēmsituācijas uzņēmumā noteiktajā kārtībā, atbilstoši rīkoties nestandarta un stresa situācijās, pieņemt lēmumus savas kompetences ietvaros. Spēja organizēt un veikt uzņēmuma tirdzniecības telpas un darba vietas sagatavošanu darbam. Spēja veikt skaidras un bezskaidras naudas norēķinus ar viesiem, izmantot kases norēķinu sistēmas un maksājumu karšu termināļus. Spēja sadarboties ar citiem speciālistiem pakalpojumu nodrošināšanas ietvaros. Spēja organoleptiski novērtēt produktu, izejvielu, ēdienu un dzērienu kvalitāti. Spēja lietot darba vietas prasībām atbilstošu darba apģērbu un aksesuārus, uzturēt darba kārtībā telpas un inventāru, ievērojot higiēnas un darba drošības prasības. Spēja pārdot uzņēmuma pakalpojumus – sniegt informāciju, ieteikt un raksturot viesiem piedāvātos ēdienus un dzērienus, to saderību un lietošanas specifiku, piedāvāt un ieteikt uzņēmuma īpašos piedāvājumus. Spēja veikt produkcijas pasūtījumu noliktavā un ievērot optimālos temperatūras režīmus produktu un dzērienu uzglabāšanai, sekot līdzi izmantojamo produktu apjomam, derīguma termiņam un kvalitātei. Spēja sastāda uzskaites dokumentāciju un atskaites, materiālo vērtību inventarizācijas aktus u.c. |
|
Iepriekšējā izglītība, prasības | Vidējā izglītība | |
Profesionālās izglītības iestāde
Iestādes tips:Tehnikums
Liepājas iela 31, Kuldīga, Kuldīgas nov., LV-3301
Tel:63324082
E-pasts:info@kuldigastehnikums.lv www.kuldigastehnikums.lv