Rēzeknes tehnikums - Ēdināšanas pakalpojumi - Prof. vidējā izglītība pēc pamatizglītības
Ēdināšanas pakalpojumi
Uzņemšana:Plānota uzņemšana 2024./25. gadā
Ieraksts atjaunots:2024-01-09
Programmas veids | Profesionālā vidējā izglītība pēc pamatizglītības - 4. LKI (programma ar kodu 33) | |
Profesionālā kvalifikācija | Konditors (4. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības | |
Izglītības dokuments | Diploms par profesionālo vidējo izglītību; | |
Licence / akreditācija | Vairāk par licencēšanu/akreditāciju lasīt šeit | |
Programmas kods | 33811021 | |
  | ||
Ilgums | 4 gadi | |
Izglītības ieguves forma | Klātiene | |
Mācību valoda | latviešu (LV) | |
Mācību/studiju maksa | Valsts budžets | |
Grants | Mācību laikā audzēkņi saņem stipendiju | |
  | ||
Programmas apraksts | Konditors veic pilna tehnoloģiskā cikla darbu izpildi ēdināšanas uzņēmumā un organizē savu darbu – sagatavo atbilstošās izejvielas, gatavo un noformē dažādas sarežģītības konditorejas izstrādājumus un desertus, ievērojot receptūru un tehnoloģiskās kartes prasības. Konditors uzņēmumā: ražo maizi, kūkas, cepumus un citus miltu izstrādājumus; roku darbā temperē šokolādi un ražo citus saldumus; cep un dekorē, piemēram, ar glazūru, želejas rotājumiem, dažādus saldos un sāļos konditorejas izstrādājumus; noformējot konditorejas izstrādājumus, izmanto plaucēto mīklu un olbaltummasu, veido plastiskās masas un šokolādes rotājumus; izmanto sausos apdares materiālus – drumslas, riekstus, pūdercukuru; gatavo rauga un bezrauga mīklas izstrādājumus; nosaka organoleptiski (red.- pārtikas produktu sajušana ar garšu, smaržu, redzi) pārtikas izejvielu un pusfabrikātu kvalitāti; sagatavo, nomēra un nosver izejvielas; iepazīstas ar gatavojamo izstrādājumu sarakstu un aprēķina nepieciešamo mīklas, krēma un pildījuma daudzumu; dažreiz sastāda receptūras (tehnoloģiskās kartes); dažreiz veic ražošanas dokumentācijas uzskaiti, izstrādājumu kalkulāciju; dažreiz noformē izejvielu pieņemšanas un gatavās produkcijas realizācijas dokumentus; veic izstrādājumu virsmas apstrādi pirms un pēc cepšanas ar dezinfekcijas līdzekļiem; ievēro iekārtu elektrodrošības, sanitāros un higiēnas noteikumus. Darba aprīkojums: lieto dažādas krāsnis, plīti, ledusskapi, saldētavu, sulu spiedes, putotājus, maisītājus, smalcinātājus, un ļoti daudzveidīgu sīko kulinārijas inventāru; valkā speciālu darba apģērbu, ērtus, slēgtus apavus ar zemu papēdi un neslīdošu zoli, galvassegu. Darba apstākļi: darbs pamatā norit, stāvot kājās; strādā astoņu stundu darba dienu, var būt darbs maiņās, arī naktīs un brīvdienās; telpās, kur cep konditorejas izstrādājumus, ir karsts, savukārt telpā, kur gatavo izstrādājumus ar krēmu (kūkas, tortes), ir vēss; darba telpas ir piesātinātas ar dažādu garšvielu un gatavo konditorejas izstrādājumu smaržām; darba laikā ir jāpārvieto smagumi; bieži jāstrādā statiskā pozā (piemēram, dekorējot tortes un cepumus); ātrs darba temps; var būt vienveidīgs darbs; jāievēro sanitārās normas. Darba iespējas: var strādāt maiznīcās, lielveikalos, ēdināšanas uzņēmumos, restorānos, viesnīcās, lauku tūrisma uzņēmumos, vai arī kā pašnodarbinātā persona, slēdzot līgumus ar kādu no minētajiem uzņēmumiem vai pildot individuālus pasūtījumus. |
|
Programmas mājaslapa | rezeknestehnikums.lv/learning_programs/edinasanas-pakalpojumi |
|
Iepriekšējā izglītība, prasības | 15 gadi, pamatizglītība | |
Profesionālās izglītības iestāde
Iestādes tips:Tehnikums
Varoņu iela 11A, Rēzekne, LV-4604
Tel:64633664
E-pasts:pasts@rezeknestehnikums.lv rezeknestehnikums.lv
Norises vieta(s) vai fakultāte(s):
Rēzeknes tehnikums - Rēzekne Nosaukums izglītības iestāžu reģistrā:Rēzeknes profesionālā vidusskola Varoņu iela 11A, Rēzekne, LV-4604 Tel:64633664 Iestādes tips:64633664 E-pasts:pasts@rezeknestehnikums.lv rezeknestehnikums.lv |