Smiltenes tehnikums - Ēdināšanas pakalpojumi - Prof. vidējā izglītība pēc pamatizglītības

Ēdināšanas pakalpojumi
Uzņemšana:Plānota uzņemšana 2025./26. gadā
Ieraksts atjaunots:2025-01-09
Programmas veidsProfesionālā vidējā izglītība pēc pamatizglītības - 4. LKI (programma ar kodu 33)
Profesionālā kvalifikācijaKonditors (4. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības
Izglītības dokuments Diploms par profesionālo vidējo izglītību;
Licence / akreditācijaVairāk par licencēšanu/akreditāciju lasīt šeit
Programmas kods33811021
 
Ilgums4 gadi
Izglītības ieguves formaKlātiene
Mācību valodalatviešu (LV)
Mācību/studiju maksaValsts budžets
GrantsMācību laikā audzēkņi saņem stipendiju (atkarībā no sekmēm un apmeklētības)
 
Programmas aprakstsDarba vidē balstīta, modulārā programma

Konditors organizē savu darbu konditorejas vai ēdināšanas uzņēmumā – sagatavo atbilstošās izejvielas, gatavo un noformē dažādas sarežģītības konditorejas izstrādājumus un desertus, ievērojot receptūru un tehnoloģiskās kartes prasības.

Profesionālās izglītības programmas sasniedzamie rezultāti

Izglītības procesā apgūt zināšanas, prasmes un kompetences:
plānot savu darbu un visu saistīto resursu racionālu izmantošanu un sadarboties ar kolēģiem darbu plānošanā un izpildē dažādos termiņos;
pārbaudīt un sagatavot tehnoloģisko aprīkojumu, inventāra gatavību ražošanas procesam;
kontrolēt receptūru un tehnoloģisko karšu prasību un tehnoloģisko procesu ievērošanu kopējā ražošanas procesā;
nodrošināt nepieciešamo ražošanas procesa dokumentācijas izveidi un apriti;
pieņemt produktus un izejvielas no noliktavas un piegādātājiem, sagatavot tās ražošanas procesam;
svērt un dozēt produktus un izejvielas, veikt produktu un izejvielu pirmapstrādi;
ievērot izejvielu uzglabāšanas režīmus un prasības pirmapstrādē, kontrolēt izejvielu kvalitāti;
nodrošināt izstrādājumu ražošanas tehnoloģiskos procesus;
izvērtēt produktu un izstrādājumu kvalitātes rādītājus, to izmaiņas ražošanas laikā;
sagatavot izejvielas, produktus, materiālus un piedevas;
gatavot dažādu miltu veidu maizes mīklas, dažādas sarežģītības un veida maizes izstrādājumus, apstrādāt un noformēt gatavo maizi un tās izstrādājumus.
gatavot mīklas dažādiem konditorejas izstrādājumiem, desertiem dažādus apdares krēmus, masas un pildījumus, cept sagatavotos starpproduktus un izstrādājumus;
sagatavot dažādus materiālus konditorejas izstrādājumu noformēšanai un noformēt gatavos izstrādājumus pēc termiskās apstrādes;
Ievērot darba un vides aizsardzības prasības.
Ievērot darba tiesiskās attiecības;
Lietot valsts valodu, divas svešvalodas, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas.
Sadarboties komandā, ievērojot vispārējās un profesionālās ētikas normas.

Profesionālie priekšmeti

Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi
Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā.
Lietišķās saskarsmes pamatprincipi.
Ražošanas darba organizācija.
Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde.
Konditorejas izstrādājumu gatavošana.
Produktu un izstrādājumu uzglabāšana.
Krēmu un desertu gatavošana.
Maizes gatavošana un cepšana.
Konditorejas izstrādājumu gatavošana.
Krēmu un desertu gatavošana.
Maizes gatavošana un cepšana.
Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide.
Profesionālā saziņa svešvalodās.
Ražošanas darba organizācija.
Ēdienu gatavošanas pamatiemaņas.
Bāra uzkodu un sagatavju gatavošana.
Konditora prakse.
Iepriekšējā izglītība, prasības15 gadi, pamatizglītība
Profesionālās izglītības iestāde
Iestādes tips:Tehnikums
Kalnamuiža, Smiltenes pag., Smiltenes nov., LV-4729
Tel:64772567; 29484775; 64772567; 26183654
E-pasts:smiltenestehnikums@gmail.com  www.smiltenestehnikums.lv