Smiltenes tehnikums - Ēdināšanas pakalpojumi - Prof. vidējā izglītība pēc pamatizglītības
Ēdināšanas pakalpojumi
Uzņemšana:Plānota uzņemšana 2025./26. gadā
Ieraksts atjaunots:2025-01-09
Programmas veids | Profesionālā vidējā izglītība pēc pamatizglītības - 4. LKI (programma ar kodu 33) | |
Profesionālā kvalifikācija | Konditors (4. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības | |
Izglītības dokuments | Diploms par profesionālo vidējo izglītību; | |
Licence / akreditācija | Vairāk par licencēšanu/akreditāciju lasīt šeit | |
Programmas kods | 33811021 | |
  | ||
Ilgums | 4 gadi | |
Izglītības ieguves forma | Klātiene | |
Mācību valoda | latviešu (LV) | |
Mācību/studiju maksa | Valsts budžets | |
Grants | Mācību laikā audzēkņi saņem stipendiju (atkarībā no sekmēm un apmeklētības) | |
  | ||
Programmas apraksts | Darba vidē balstīta, modulārā programma Konditors organizē savu darbu konditorejas vai ēdināšanas uzņēmumā – sagatavo atbilstošās izejvielas, gatavo un noformē dažādas sarežģītības konditorejas izstrādājumus un desertus, ievērojot receptūru un tehnoloģiskās kartes prasības. Profesionālās izglītības programmas sasniedzamie rezultāti Izglītības procesā apgūt zināšanas, prasmes un kompetences: plānot savu darbu un visu saistīto resursu racionālu izmantošanu un sadarboties ar kolēģiem darbu plānošanā un izpildē dažādos termiņos; pārbaudīt un sagatavot tehnoloģisko aprīkojumu, inventāra gatavību ražošanas procesam; kontrolēt receptūru un tehnoloģisko karšu prasību un tehnoloģisko procesu ievērošanu kopējā ražošanas procesā; nodrošināt nepieciešamo ražošanas procesa dokumentācijas izveidi un apriti; pieņemt produktus un izejvielas no noliktavas un piegādātājiem, sagatavot tās ražošanas procesam; svērt un dozēt produktus un izejvielas, veikt produktu un izejvielu pirmapstrādi; ievērot izejvielu uzglabāšanas režīmus un prasības pirmapstrādē, kontrolēt izejvielu kvalitāti; nodrošināt izstrādājumu ražošanas tehnoloģiskos procesus; izvērtēt produktu un izstrādājumu kvalitātes rādītājus, to izmaiņas ražošanas laikā; sagatavot izejvielas, produktus, materiālus un piedevas; gatavot dažādu miltu veidu maizes mīklas, dažādas sarežģītības un veida maizes izstrādājumus, apstrādāt un noformēt gatavo maizi un tās izstrādājumus. gatavot mīklas dažādiem konditorejas izstrādājumiem, desertiem dažādus apdares krēmus, masas un pildījumus, cept sagatavotos starpproduktus un izstrādājumus; sagatavot dažādus materiālus konditorejas izstrādājumu noformēšanai un noformēt gatavos izstrādājumus pēc termiskās apstrādes; Ievērot darba un vides aizsardzības prasības. Ievērot darba tiesiskās attiecības; Lietot valsts valodu, divas svešvalodas, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas. Sadarboties komandā, ievērojot vispārējās un profesionālās ētikas normas. Profesionālie priekšmeti Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā. Lietišķās saskarsmes pamatprincipi. Ražošanas darba organizācija. Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde. Konditorejas izstrādājumu gatavošana. Produktu un izstrādājumu uzglabāšana. Krēmu un desertu gatavošana. Maizes gatavošana un cepšana. Konditorejas izstrādājumu gatavošana. Krēmu un desertu gatavošana. Maizes gatavošana un cepšana. Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide. Profesionālā saziņa svešvalodās. Ražošanas darba organizācija. Ēdienu gatavošanas pamatiemaņas. Bāra uzkodu un sagatavju gatavošana. Konditora prakse. |
|
Iepriekšējā izglītība, prasības | 15 gadi, pamatizglītība | |
Profesionālās izglītības iestāde
Iestādes tips:Tehnikums
Kalnamuiža, Smiltenes pag., Smiltenes nov., LV-4729
Tel:64772567; 29484775; 64772567; 26183654
E-pasts:smiltenestehnikums@gmail.com www.smiltenestehnikums.lv
Norises vieta(s) vai fakultāte(s):
Smiltenes tehnikums - Smiltene (Kalnamuiža) Kalnamuiža, Smiltenes pag., Smiltenes nov., LV-4729 Tel:64772567 E-pasts:smiltenestehnikums@gmail.com www.smiltenestehnikums.lv |