Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte - Pārtikas zinātne - Mag. studijas
Pārtikas zinātne
Norises vieta(s) vai fakultāte(s):
Uzņemšana:Uzņemšana 2024./25. gadā
Ieraksts atjaunots:2024-04-08
Programmas veids | Maģistra studiju programma - 7. LKI (2. cikls, programma ar kodu 45) | |
Grāds | Inženierzinātņu maģistrs pārtikas ražošanas tehnoloģijās | |
Izglītības dokuments | Maģistra diploms; | |
Licence / akreditācija | Studiju virziens akreditēts līdz 15.12.2028. | |
Programmas kods | 45541 | |
  | ||
Ilgums | 2 gadi | |
Studiju veids | Pilna laika | |
Izglītības ieguves forma | Klātiene | |
Kredītpunkti | 80 | |
Kredītpunkti ECTS | 120 | |
Mācību valoda | latviešu/angļu (LV/EN) | |
Mācību/studiju maksa | Valsts budžets vai par maksu: 1300 EUR semestrī (2024./25.) | |
  | ||
Programmas apraksts | Ilgtspēja, veselība un ērtība ir trīs patērētāju izvēli ietekmējošie faktori. Mainoties uztura tradīcijām un progresējot ražošanas tehnoloģijām, arvien vairāk tiek izmantotas netradicionālas, gadu gaitā piemirstas izejvielas klasisko uzturvielu aizstāšanai un jaunu pārtikas produktu radīšanai pārtikas pietiekamības nodrošināšanai strauji augošajam iedzīvotāju skaitam pasaulē. Proaktīvi uzņēmumi jau tagad gūst nākotnei nepieciešamās zināšanas. KO TU IEGŪSI? Spēsi radoši un patstāvīgi lemt par pārtikas rūpniecības attīstību un konkurētspēju, varēsi veikt kvalificētu darbu pārtikas uzņēmumos, akreditētās laboratorijās, nozares izglītības un zinātniski pētnieciskajās iestādēs, valsts uzraudzības un pārvaldes institūcijās. KARJERAS IESPĒJAS? Akadēmiski izglītoti un kvalificēti pārtikas zinātnes inženierus zinātniskajam, pedagoģiskajam un profesionālajam darbam pārtikas rūpniecībā. |
|
Programmas mājaslapa | www.lbtu.lv/lv/magistra-studijas/partikas-zinatne |
|
Iepriekšējā izglītība, prasības | Bakalaura grāds vai pirmā cikla (otrā līmeņa) profesionālā augstākā izglītība (vai tai pielīdzināma augstākā izglītība) pārtikas kvalitātē un inovācijās, pārtikas produktu tehnoloģijā, ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbībā, dabaszinātnēs. LBTU pamatstudiju programmu "Pārtikas kvalitāte un inovācijas" un "Pārtikas produktu tehnoloģija" absolventi konkursā saņem 1 papildu balli. |
|
Aktuālā informācija | Uzņemšanas noteikumi 2024./2025. gadā: lasīt šeit |
Augstskola
Iestādes tips:Zinātnes universitāte
Lielā iela 2, Jelgava, LV-3001
Tel:20227755
E-pasts:ukom@lbtu.lv www.lbtu.lv
Norises vieta(s) vai fakultāte(s):
Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte Lielā iela 2 (234.telpa), Jelgava, LV-3001 Tel:63005679; 25448599 E-pasts:lptfdek@lbtu.lv www.lptf.lbtu.lv |