Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums - Ēdināšanas pakalpojumi - Prof. vidējā izglītība pēc vidējās izglītības

Ēdināšanas pakalpojumi
Uzņemšana:Plānota uzņemšana 2024./25. gadā
Ieraksts atjaunots:2024-01-19
Programmas veidsProfesionālā vidējā izglītība pēc vidējās izglītības - 4. LKI (programmas ar kodu 35b)
Profesionālā kvalifikācijaRestorāna pavārs (4. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības; Pavārs (4. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības
Izglītības dokuments Diploms par profesionālo vidējo izglītību;
Licence / akreditācijaVairāk par licencēšanu/akreditāciju lasīt šeit
Programmas kods35b811021
 
Ilgums1,5 gadi (bez specializācijas); 2 gadi (ar specializāciju)
Izglītības ieguves formaKlātiene
Mācību valodalatviešu (LV)
Mācību/studiju maksaValsts budžets
GrantsAudzēkņi saņem stipendiju
 
Programmas aprakstsPavārs ar specializāciju "Restorāna pavārs"

Pavārs gatavo un noformē dažādas sarežģītības ēdienus, ievērojot ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības un racionālu visu resursu apriti, nodrošina ražošanas tehnoloģiskā aprīkojuma sagatavošanu un lietošanu darbā, izvērtē izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu kvalitāti. Pavārs strādā uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu.

Tu apgūsi:

Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatpricipi
Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā
Lietišķās saskarsmes pamatprincipi
Ražošanas darba organizācija (1., 2. līmenis)
Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide
Profesionālā saziņa svešvalodās
Ēdienu gatavošanas tehnoloģija (1., 2. līmenis)
Ēdienkartes izveide
Viesu apkalpošanas nodrošināšana
Latviešu nacionālā un mūsdienu virtuve
Banketu apkalpošanas nodrošināšana.
Iepriekšējā izglītība, prasībasVidējā izglītība
Profesionālās izglītības iestāde
Iestādes tips:Tehnikums
Nosaukums izglītības iestāžu reģistrā:Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums"
Nīcgales iela 26, Rīga, LV-1035
Tel:67575580; 67795554 (Uzņemšanas komisija)
E-pasts:rtrit@rtrit.lv  www.rtrit.lv