Valmieras tehnikums - Ēdināšanas pakalpojumi - Prof. vidējā izglītība pēc pamatizglītības
Ēdināšanas pakalpojumi
Uzņemšana:Plānota uzņemšana 2024./25. gadā
Ieraksts atjaunots:2024-01-15
Programmas veids | Profesionālā vidējā izglītība pēc pamatizglītības - 4. LKI (programma ar kodu 33) | |
Profesionālā kvalifikācija | Pavārs (4. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības | |
Izglītības dokuments | Diploms par profesionālo vidējo izglītību; | |
Licence / akreditācija | Vairāk par licencēšanu/akreditāciju lasīt šeit | |
Programmas kods | 33811021 | |
  | ||
Ilgums | 4 gadi | |
Izglītības ieguves forma | Klātiene | |
Mācību valoda | latviešu (LV) | |
Mācību/studiju maksa | Valsts budžets | |
Grants | Audzēkņi saņem stipendiju | |
  | ||
Programmas apraksts | Pavārs gatavo un noformē dažādas sarežģītības ēdienus, ievērojot ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības un racionālu visu resursu apriti, nodrošina ražošanas tehnoloģiskā aprīkojuma sagatavošanu un lietošanu darbā, izvērtē izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu kvalitāti. Pavārs strādā uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu. Profesionālo kompetenču moduļi: Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā Lietišķās saskarsmes pamatprincipi Ražošanas darba organizācija (1.līmenis) Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde Produktu un izstrādājumu uzglabāšana Ēdienu gatavošanas tehnoloģija (1.līmenis) Ēdienu gatavošanas tehnoloģija (2.līmenis) Ēdienkartes izveide Latviešu nacionālā un mūsdienu virtuve Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide Ražošanas darba organizācija (2.līmenis) Profesionālā saziņa svešvalodās Pavāra palīga prakse Pavāra prakse Bāra uzkodu un sagatavju gatavošana Gaļas produktu ražošanas pamati Maizes gatavošanas un cepšanas pamati Miltu konditorejas izstrādājumu ražošana Viesu apkalpošana Specializācija - Restorāna pavārs: Banketa plānošana Pasūtījuma ēdienu gatavošana un noformēšana restorānā Banketa norises uzraudzība Konservēšanas pamati Galda kultūras etiķete Restorāna pavāra prakse. Prakses un darba iespējas: Pavārs/ restorānu pavārs strādā uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu. |
|
Programmas mājaslapa | valmierastehnikums.lv/lv/pavars-1 |
|
Iepriekšējā izglītība, prasības | 15 gadi, pamatizglītība | |
Profesionālās izglītības iestāde
Iestādes tips:Tehnikums
Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201
Tel:29009990
E-pasts:skola@valmierastehnikums.lv www.valmierastehnikums.lv