Valmieras tehnikums - Ēdināšanas pakalpojumi - Prof. vidējā izglītība pēc pamatizglītības

Ēdināšanas pakalpojumi
Uzņemšana:Plānota uzņemšana 2024./25. gadā
Ieraksts atjaunots:2024-01-15
Programmas veidsProfesionālā vidējā izglītība pēc pamatizglītības - 4. LKI (programma ar kodu 33)
Profesionālā kvalifikācijaPavārs (4. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības
Izglītības dokuments Diploms par profesionālo vidējo izglītību;
Licence / akreditācijaVairāk par licencēšanu/akreditāciju lasīt šeit
Programmas kods33811021
 
Ilgums4 gadi
Izglītības ieguves formaKlātiene
Mācību valodalatviešu (LV)
Mācību/studiju maksaValsts budžets
GrantsAudzēkņi saņem stipendiju
 
Programmas aprakstsPavārs gatavo un noformē dažādas sarežģītības ēdienus, ievērojot ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības un racionālu visu resursu apriti, nodrošina ražošanas tehnoloģiskā aprīkojuma sagatavošanu un lietošanu darbā, izvērtē izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu kvalitāti. Pavārs strādā uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu.

Profesionālo kompetenču moduļi:

Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi
Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā
Lietišķās saskarsmes pamatprincipi
Ražošanas darba organizācija (1.līmenis)
Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde
Produktu un izstrādājumu uzglabāšana
Ēdienu gatavošanas tehnoloģija (1.līmenis)
Ēdienu gatavošanas tehnoloģija (2.līmenis)
Ēdienkartes izveide
Latviešu nacionālā un mūsdienu virtuve
Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide
Ražošanas darba organizācija (2.līmenis)
Profesionālā saziņa svešvalodās
Pavāra palīga prakse
Pavāra prakse
Bāra uzkodu un sagatavju gatavošana
Gaļas produktu ražošanas pamati
Maizes gatavošanas un cepšanas pamati
Miltu konditorejas izstrādājumu ražošana
Viesu apkalpošana

Specializācija - Restorāna pavārs:
Banketa plānošana
Pasūtījuma ēdienu gatavošana un noformēšana restorānā
Banketa norises uzraudzība
Konservēšanas pamati
Galda kultūras etiķete
Restorāna pavāra prakse.

Prakses un darba iespējas:

Pavārs/ restorānu pavārs strādā uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu.
Programmas mājaslapavalmierastehnikums.lv/lv/pavars-1
Iepriekšējā izglītība, prasības15 gadi, pamatizglītība
Profesionālās izglītības iestāde
Iestādes tips:Tehnikums
Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201
Tel:29009990
E-pasts:skola@valmierastehnikums.lv  www.valmierastehnikums.lv