Smiltenes tehnikums - Ēdināšanas pakalpojumi - Prof. vidējā izglītība pēc pamatizglītības
Ēdināšanas pakalpojumi
Uzņemšana:Plānota uzņemšana 2025./26. gadā
Ieraksts atjaunots:2025-01-09
Programmas veids | Profesionālā vidējā izglītība pēc pamatizglītības - 4. LKI (programma ar kodu 33) | |
Profesionālā kvalifikācija | Pavārs (4. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības; Restorāna pavārs (4. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības | |
Izglītības dokuments | Diploms par profesionālo vidējo izglītību; | |
Licence / akreditācija | Vairāk par licencēšanu/akreditāciju lasīt šeit | |
Programmas kods | 33811021 | |
  | ||
Ilgums | 4 gadi | |
Izglītības ieguves forma | Klātiene | |
Mācību valoda | latviešu (LV) | |
Mācību/studiju maksa | Valsts budžets | |
Grants | Audzēkņi saņem stipendiju | |
  | ||
Programmas apraksts | Kvalifikācijas apraksts Pavārs gatavo un noformē dažādas sarežģītības ēdienus, ievērojot ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības un racionālu visu resursu apriti, nodrošina ražošanas tehnoloģiskā aprīkojuma sagatavošanu un lietošanu darbā, izvērtē izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu kvalitāti. Pavārs strādā uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu. Pavāra pienākumi un uzdevumi: Darbu organizēšana virtuvē, Izejvielu un produktu pirmapstrāde, Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas veidošana, Ēdienu, piedevu, starpproduktu gatavošana, Ēdienu, piedevu, starpproduktu uzglabāšana, Viesu apkalpošanas nodrošināšana, Profesionālās darbības pamatprincipu ievērošana. Mācību laikā apgūstamie profesionālie moduļi: - Sabiedrības un cilvēka drošība, Iniciatīva un uzņēmējdarbība, Sociālās un pilsoniskās prasmes Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi, Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā, Lietišķās saskarsmes pamatprincipi, Ražošanas darba organizācija, Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde, Produktu un izstrādājumu uzglabāšana, Ēdienu gatavošanas tehnoloģija, Ēdienkartes izveide, Latviešu nacionālā un mūsdienu virtuve, Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide, Profesionālā saziņa svešvalodās, Pavāra palīga prakse, Pavāra prakse. Izvēles kursi: Bāra uzkodu un sagatavju gatavošana, Maizes gatavošanas un cepšanas pamati, Gaļas produktu ražošanas pamati, Miltu konditorejas izstrādājumu ražošana. - Specializācija - Restorāna pavārs: Banketa/pasākuma plānošana, Banketa/pasākuma norises nodrošināšana, Pasūtījuma ēdienu gatavošana un noformēšana restorānā, Dārzeņu, augļu un ogu konservēšana, Galda kultūra un etiķetes pamatprincipi, Restorāna pavāra prakse. |
|
Iepriekšējā izglītība, prasības | 15 gadi, pamatizglītība | |
Profesionālās izglītības iestāde
Iestādes tips:Tehnikums
Kalnamuiža, Smiltenes pag., Smiltenes nov., LV-4729
Tel:64772567; 29484775; 64772567; 26183654
E-pasts:smiltenestehnikums@gmail.com www.smiltenestehnikums.lv
Norises vieta(s) vai fakultāte(s):
Smiltenes tehnikums - Smiltene (Kalnamuiža) Kalnamuiža, Smiltenes pag., Smiltenes nov., LV-4729 Tel:64772567 E-pasts:smiltenestehnikums@gmail.com www.smiltenestehnikums.lv |