VTDT - Ēdināšanas pakalpojumi - Prof. vidējā izglītība pēc pamatizglītības
Ēdināšanas pakalpojumi
Norises vieta(s) vai fakultāte(s):
Uzņemšana:Plānota uzņemšana 2023./24. gadā
Ieraksts atjaunots:2024-01-16
Programmas veids | Profesionālā vidējā izglītība pēc pamatizglītības - 4. LKI (programma ar kodu 33) | |
Profesionālā kvalifikācija | Pavārs (4. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības | |
Izglītības dokuments | Diploms par profesionālo vidējo izglītību; | |
Licence / akreditācija | Vairāk par licencēšanu/akreditāciju lasīt šeit | |
Programmas kods | 33811021 | |
  | ||
Ilgums | 4 gadi | |
Izglītības ieguves forma | Klātiene | |
Mācību valoda | latviešu (LV) | |
Mācību/studiju maksa | Valsts budžets | |
Grants | Audzēkņi saņem valsts stipendiju | |
  | ||
Programmas apraksts | Iespējamā specializācija: Restorāna pavārs. Vispārizglītojošie mācību priekšmeti Latviešu valoda /Angļu valoda /Matemātika /Dabaszinības /Sports /u.c. Prakse uzņēmumos 720 stundas 4 gadu laikā Profesionālie moduļi (profesionālie mācību priekšmeti) Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi /Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā /Lietišķās saskarsmes pamatprincipi /Ražošanas darba organizācija (1. līmenis) /Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde /Produktu un izstrādājumu uzglabāšana Ēdienu gatavošanas tehnoloģija (1. un 2. līmenis) /Pavāra palīga prakse /Ēdienkartes izveide /Latviešu nacionālā un mūsdienu virtuve /Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide /Ražošanas darba organizācija (2.līmenis) /Profesionālā saziņa svešvalodās /Pavāra prakse /Sabiedrības un cilvēka drošība /Bāra uzkodu un sagatavju gatavošana /Gaļas produktu ražošanas pamati /Maizes gatavošanas un cepšanas pamati /Specializācija - Restorāna pavārs /Banketa plānošana /Pasūtījuma ēdienu gatavošana un noformēšana restorānā /Banketa norises uzraudzība /Konservēšanas pamati /Galda kultūra un etiķete /Restorāna pavāra prakse /Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas /Valodas, kultūras izpratne un izpausmes /Iniciatīva un uzņēmējdarbība Profesijas pamatuzdevumi un pienākumi Pavārs gatavo un noformē dažādas sarežģītības ēdienus, ievērojot ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības un racionālu visu resursu apriti, nodrošina ražošanas tehnoloģiskā aprīkojuma sagatavošanu un lietošanu darbā, izvērtē izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu kvalitāti. Pavārs strādā uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu. |
|
Iepriekšējā izglītība, prasības | 15 gadi, pamatizglītība | |
Profesionālās izglītības iestāde
Iestādes tips:Tehnikums
Egļu gatve 9, Priekuļi, Priekuļu pag., Cēsu nov., LV-4126
Tel:26328899
E-pasts:info@vtdt.edu.lv www.vtdt.lv
Norises vieta(s) vai fakultāte(s):
Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikums - Priekuļi Egļu gatve 9, Priekuļi, Priekuļu pag., Cēsu nov., LV-4126 Tel:26328899 E-pasts:info@vtdt.edu.lv |