Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola - Uzņēmējdarbība restorānu biznesā - 1. līm. prof. studijas
Uzņēmējdarbība restorānu biznesā
Norises vieta(s) vai fakultāte(s):
Uzņemšana:Uzņemšana 2024./25. gadā
Ieraksts atjaunots:2024-10-16
Programmas veids | 1.līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma - 5. LKI (īsais cikls, programma ar kodu 41) | |
Profesionālā kvalifikācija | Ēdināšanas servisa organizators (5. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības | |
Izglītības dokuments | Īsā cikla profesionālās augstākās izglītības diploms; | |
Licence / akreditācija | Saskaņā ar grozījumiem Augstskolu likumā studiju virziena akreditācija pagarināta līdz 31.12.2024. | |
Programmas kods | 41811 | |
  | ||
Ilgums | 2 gadi (pilna laika), 2,5 gadi (nepilna laika) | |
Studiju veids | Pilna laika/Nepilna laika | |
Izglītības ieguves forma | Klātiene; Neklātiene; Tālmācība | |
Mācību valoda | latviešu/angļu (LV/EN) | |
Mācību/studiju maksa | 2500 EUR gadā (2024./25.) | |
  | ||
Programmas apraksts | Studiju programmas mērķis: Sagatavot speciālistus, kas spētu uzsākt, attīstīt un efektīvi vadīt uzņēmējdarbību restorānu biznesa jomā. Tiek piedāvātas unikālas iespējas: Apvienot darbu ar mācībām no jebkuras vietas pasaulē, jo šīs studiju programmas video apmācība e-vidē ļauj apgūt gan teoriju, gan praktiskās iemaņas, kā arī nolikt ieskaites un prasmju eksāmenus; Iegūt starptautiski atzītus sertifikātus profesionālās pilnveides kursos restorāna biznesa jomā; Ar "Karjeras centra" palīdzību atrast darbu vai arī atzīt esošo profesionālo pieredzi ēdināšanas uzņēmumā kā atbilstošu studiju prakses daļai; Ikvienam gribētājam iegūt starptautisku pieredzi un zināšanas ēdināšanas industrijā, dodoties uz ārzemēm, apmaksātā praksē uz uzņēmumiem vai arī apmaiņas studijās uz partneru augstskolām; Studiju ietvaros izstrādāt biznesa plānu, lai varētu pilnveidot vadīto uzņēmumu vai arī, ar "Biznesa inkubatora" palīdzību, atvērt savu ēdināšanas uzņēmumu; Turpināt augstākās izglītības apguvi, uzsākot bakalaura studijas "Restorānu un klubu uzņēmējdarbības vadība" uzreiz no 3. kursa. Ēdināšanas servisa organizators pēc programmas apguves: Spēj vadīt ēdināšanas uzņēmumu, plānojot, organizējot un kontrolējot ražošanas un apkalpošanas procesus; Prot izstrādāt un ieviest uz klientu orientētas apkalpošanas kultūras standartus, kā arī motivēt iesaistīto personālu izmantot pārdošanas veicināšanas paņēmienus; Spēj, izmantojot jaunākās informācijas tehnoloģijas, veikt uzskaiti, kontroli un darbības pārskatu sastādīšanu ēdināšanas uzņēmumā, kā arī šo rādītāju izvērtēšanu un nepieciešamo izmaiņu veikšanu uzņēmējdarbības procesos; Prot sastādīt un pielietot ēdienu gatavošanas tehnoloģiskās kartes un izveidot ēdināšanas uzņēmuma paškontroles sistēmu (HACCP); Spēj aprakstīt ēdināšanas uzņēmuma mērķus, darbības plānus un īstenot tos, izprotot normatīvo aktu prasības uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai restorāna biznesa jomā. Galvenās studiju jomas: Ēdināšanas uzņēmumu darba organizācija Apkalpošanas standarti un noteikumi Ēdienu gatavošanas tehnoloģija Uzskaite un kontrole ēdināšanas uzņēmumos Ēdināšanas uzņēmumu plānošana. |
|
Programmas mājaslapa | www.isma.lv/studiju-porgrammas/1-limenis/uznemejdarbiba-restoranu-biznesa |
|
Iepriekšējā izglītība, prasības | Vidējā izglītība; CE - latviešu valodā, matemātikā un svešvalodā (vai starptautiskā testa (ST) vērtējums svešvalodā). | |
Aktuālā informācija | Uzņemšanas noteikumi studiju programmās 2024./2025. gadā: lasīt šeit |
Augstskola
Iestādes tips:Lietišķo zinātņu universitāte
Valērijas Seiles iela, 1-6.korpuss, Rīga, LV-1019
Tel:67100607; 22044048
E-pasts:isma@isma.lv www.isma.lv
Norises vieta(s) vai fakultāte(s):
Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (augstākā izglītība) Lomonosova iela 1-7.korpuss, Rīga, LV-1019 Tel:67100607; 22044048 Iestādes tips:67241591 E-pasts:isma@isma.lv www.isma.lv |